Werk van HWBouwComm

Op deze pagina ziet u een greep uit de gemaakte publicaties van HWBouwComm. Omdat HWBouwComm werkt voor opdrachtgevers is niet alle werk hier zichtbaar of gratis toegankelijk. Een aantal blokjes bevat een link naar de site van opdrachtgevers. In de loop der tijd hopen we hier van al onze mogelijkheden voorbeelden te kunnen laten zien.

null
Artikel: Duinvormig hotel bekleed met helmgras
Duinhotel Tien Torens in Zoutelande is vormgegeven als een duin en bekleed met helmgras. De maximale helling van de zandbedekking is bepaald op 45 graden, waarmee een piramidevorm ontstond.
Lees meer
null
Webinar: Het duurzame huis van de toekomst
De woningbouw gaat en moet veranderen. Op korte termijn gaan de BENG-eisen gelden; op langere termijn ligt er de eis van energieneutraal bouwen. En natuurlijk moeten we 'van gas los'.
Kijk webinar
null
Webinar: Handvatten voor duurzame woningrenovatie
Oog voor bouwdetail, installatie en communicatie. Woningcorporaties vragen renovatie-aannemers om te komen met goede en betaalbare oplossingen voor de verduurzaming van hun woningbezit.
Kijk webinar
null
Artikel: Isolerend beton als massieve schil
Het regiokantoor van Natuurmonumenten bij Zierikzee is uitgevoerd als een steen in het landschap. Letterlijk zelfs, want de gebouwschil is één dikke laag massief beton. Glasschuimbeton maakte dat mogelijk.
Lees meer

Recente blogs

Innovatie top 100

Heb jij een innovatief product of dienst met succes op de markt gebracht? Schrijf je dan nu in voor de 18e editie van de KVK Innovatie Top100 via deze link: https://bit.ly/3JART8ZZelf mag ik deel uitmaken van het Expertpanel dat de inzendingen voor de bouw gaat beoordelen. Ik hoop in die hoedanigheid veel innovatieve inzendingen te mogen ...

Tenenkrommend

Soms lees je in de media tenenkrommende verhalen op het gebied van bouwen, waarvan je je afvraagt hoe iemand het ooit zo heeft kunnen opschrijven. Is het echt zo slecht bedacht of heeft de auteur er niets van begrepen? En waarom heeft de bedenker of de auteur dan niet iemand gevraagd die er wel verstand ...

‘Eigenlijk doen we wel heel leuke dingen’

Als schrijver over bouwtechniek kom ik bij veel bedrijven over de vloer. Meestal omdat ik zelf denk dat ze iets interessants te vertellen hebben. Want de meeste bouwtechneuten zijn nogal bescheiden en zijn zich er nauwelijks van bewust dat ze iets interessants te melden hebben. Ja, ze hebben een probleem weten op te lossen. Ja, ...